Híreink
2019.02.19 12:43

Üvegfólia kisokos

Minden, amit az üvegfólia választás előtt tudnod kell

Ezt a cikket azért írtuk meg, hogy eloszlassuk vásárlóink tévhiteit az üvegfóliákkal kapcsolatban. A telekommunikációs eszközök technológiájának rendkívül gyors fejlődése miatt a hajlított kijelzők megjelenésével egyidőben óriási változások mentek végbe az üvegfóliák kialakításában is. A következő leírásban reméljük, mindenki teljes képet kap az üvegfóliákról, annak típusairól, előnyeiről, hátrányairól, illetve sikerül kiválasztani a számára legmegfelelőbbet.

Üvegfóliák főbb típusai:

 

Hagyományos 2D sík üvegfóliák:

Az üvegfóliák legolcsóbb verziója, mely csak a kijelző sík részét fedi le. A 2016-os OLED kijelzők megjelenésével azonban a telefonok kijelzőjének széle többségében lekerekített, ezért a hagyományos sík üvegfóliák nem érnek ki a kijelzők széléig, így a lekerekített szélek védelem nélkül maradhatnak. Ezek az üvegfóliák a méretüknél fogva azonban minden tokkal kompatibilisek, tehát a tok széle nem nyomja fel az üvegfóliát. Könnyű felhelyezni, szilikon ragasztó rétegének köszönhetően szorosan tapad a kijelzőhöz. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik tokkal együtt használják telefonjukat és nem szeretnének sokat áldozni a védelemre.

 

 

2.5D, 3D teljes kijelzős üvegfóliák:

Védi a készülék kijelzőjének 100%-át. A készülék kijelzőjének teljes szélének lefedettséget is biztosító 3D üvegfólia jobban megvédi a készülék kijelzőjét a leejtés (ütődés) által okozott károktól. Normál kialakítású fóliákkal ellentétben már nem csak a kijelző sík felületét védik. A 3D üvegfóliák nem a teljes felületükön vannak ragasztó anyaggal ellátva, csupán a szélén található 2-3mm-es sávban van ragasztó réteg, emiatt bizonyos típusú telefonoknál (Samsung Galaxy S6, S7, S8, S9 sorozat) kényelmetlenséget jelenthet a kijelzős használata, mivel nincs közvetlen kontaktus a kijelző és az üvegfólia között. Létezik belőle tokbarát verzió is, mely lehetővé teszi a tokokkal való együttes használatát.

 

4D, 5D teljes kijelzős /egész felületen ragasztós/ üvegfóliák:
A készülék képernyőjének teljes lefedettségét biztosítja. A készülék éleinél az erősebb kialakításnak köszönhetően, jobban megvédi a készülék kijelzőjét a leejtés (ütődés) által okozott károktól. Ezeknek a fóliáknak már a teljes felülete ragasztóval van ellátva, így tökéletesen tapad a kijelző felületéhez, emiatt a kijelző használata ugyanolyan könnyed, mintha nem is lenne rajta üvegfólia. Létezik belőle tokbarát verzió is, mely lehetővé teszi a tokokkal való együttes használatát.

 

 

5D teljes kijelzős /egész felületen ragasztós/ Tok barát üvegfóliák:

Az üvegfóliák tok kompatibilis (case friendly) verziói 0,5-1 mm-el keskenyebbek a kijelző szélénél, hogy a legtöbb tokkal kompatibilisek legyenek. A tokbarát üvegfóliákat azért fejlesztették ki a gyártók, mert a teljes kijelzős üvegfóliákat a tokok többsége a szélénél felnyomta, ezáltal használhatatlanná téve a teljes kijelzős üvegfóliát. Ezt a gyártók úgy orvosolták, hogy a tokbarát üvegfóliákat 0,5-1 mm-el oldalanként kisebbre gyártották, hogy a tok ne érjen össze az üvegfóliával.
A fent leírtak miatt egyes telefon típusoknál a tokbarát üvegfóliák szélei nem lekerekítettek.

 

**** Az üvegfólia felhelyezése előtt hasonlítsa a terméket a készülékhez, megbizonyosodva arról, hogy a termék nem mérethibás és pontosan illeszkedik a készülékhez. Amennyiben a mérethibás vagy nem megfelelő terméket rendelt és eltávolítja, a védőfóliát az üvegfóliáról a termék garanciáját illetve termék szavatosságát is elveszíti. Szállítás közben sérült termék esetén a futárszolgálat kizárólag azokra az üvegfóliára vállal felelősséget, melyekről a védőréteg még nem lett eltávolítva.

Felhelyezési útmutató az UV ragasztós üvegfóliákhoz:

1. lépés: A kijelző előkészítése: távolítsa el a régi fóliát/üvegfóliát. Használja a kijelző megtisztításához az alkoholos és száraz törlőkendőt, valamint ha szükséges, akkor a poreltávolító matricát az egyéb szennyeződések eltávolításához, majd ha teljesen tiszta a kijelző, akkor helyezze a készüléket egy sík felületre)

2. lépés: Rakjon a poreltávolító matricákból egyet az előlapi hangszóróra, hogy megvédje azt, ha esetleg oda is jutna a folyékony ragasztóból.

3. lépés: Csepegtesse a folyékony ragasztót a kijelző közepére egy pontban vagy csíkban, maximum 4-5 cm hosszan párhuzamosan a kijelző hosszabbik oldalával. ( ne több egymástól távolabb lévő pontokba csepegtesse) Ha az egész tubus tartalmát felhasználja, akkor az üvegfólia felhelyezése után a felesleg oldalt távozik.

4. lépés: Húzza le az üvegfólia védőfóliáját, majd helyezze rá óvatosan/lassan az üvegfóliát a kijelzőre, és várjon legalább 30-60 másodpercet, míg a folyékony ragasztó egyenletesen szét nem terül az üvegfólia alatt (Ne nyomja meg az ujjával a kijelző közepét, mint a hagyományos üvegfóliáknál!)

5. lépés: Igazítsa be a fóliát a megfelelő helyre és távolítsa el a felgyülemlett ragasztót az üvegfólia széléről a száraz törlőkendővel.

6. lépés: Győződjön meg róla, hogy egyenletesen mindenhol van ragasztó az üvegfólia alatt és sehol nem található buborék. Ha mégis találna buborékot, akkor óvatosan emelje fel az üvegfóliát, majd engedje lassan vissza, hogy újra szétterülhessen a ragasztó.

 

7. lépés: A folyékony ragasztó megkötéséhez használja a csomagolásban található UV lámpát. A kijelző teljes felületét egyenletesen, egyenlő magasságban (4-5 cm) és szögben irányítsa a fényt a kijelzőre. A üvegfólia ragasztójának teljes száradásához az UV lámpával való megvilágítás az üvegfólia márkájától függően 10-15 perc is lehet.

 

Mielőtt befejezi, győződjön meg róla, hogy a ragasztó az üveg tejes felületén megkötött, mivel az üvegfólia csak akkor tapad tökéletesen a kijelzőhöz, ha az UV lámpát a használati útmutatóban feltüntetett ideig és módon használja. Amennyiben talál olyan területet, ahol még nem tökéletes a tapadás folytassa az UV lámpával az adott terület megvilágítását.

 

*Megjegyzés: vannak olyan UV lámpák, amelyek a csatlakoztatásuk után egyből aktívak (világítanak) és addig úgy is maradnak, ameddig csatlakoztatva vannak, de vannak olyan UV lámpák is, amelyek oldalán gomb található és időzítővel vannak ellátva (a gomb 1 rövid bekapcsolása után 45 másodpercig, a gomb 1 hosszú gomb bekapcsolása után 60 másodpercig maradnak aktívak).
Az UV ragasztós üvegfóliáknak nem tartozéka a lámpához tartózó töltőkábel és töltőfej. 
Tipp: a teljes UV ragasztós üvegfólia felhelyezését a lentebb található videóban is megtekintheti.Teljes UV ragasztós üvegfólia felhelyezése:

 

Felhelyezési útmutató az üvegfóliákhoz

 

Előkészületek:

 

  1. tisztítsa meg a kezét.
  2. Kapcsolja ki a készüléket elkerülve ezzel az elektrosztatikus hatást
  3. használja a csomagolásban található alkoholos törlőkendőt. Tisztítsa meg vele a kijelző felületét.
  4. Törölje szárazra a kijelzőt a mikroszálas kendővel, ami szintén a csomagolás része.
  5. Távolítsa el a por, vagy egyéb szennyeződés maradványokat a poreltávolító matricák segítségével úgy, hogy egy teljesen por és szennyeződésmentes felületet kapjon.

 

Felhelyezés:

  1. Vegye ki az üvegfóliát a csomagolásból.
  2. Húzza le az 1-es számmal jelzett védőfólia réteget.
  3. Helyezze a fóliát a kijelző fölé pontosan a sarkokhoz igazítva.
  4. Engedje rá a kijelzőre. Ügyeljen arra, hogy minden irányban megfelelő helyre kerüljön.
  5. Simítsa rá a Micro szálas kendővel az üvegfóliát a kijelzőre. A buborékokat óvatosan nyomkodja a szélek felé.

 

Üvegfólia kialakítási technológiája

Az edzett üvegből készült üvegfólia, egymásra helyezett, különböző funkciókkal ellátott védőrétegekből (az üvegfólia típusától függően 4-5-6-7 rétegből) áll, amelynek gyártása és egyesítése során a legmodernebb nanotechnológiai eljárásokat alkalmazzák. A felső réteg zsír- és víztaszító hatással rendelkezik. A buborékmentes tapadást, az üvegfólia hátoldalán található speciális szilikonragasztó biztosítja, amely lehetővé teszi, hogy a rugalmas kijelző védő üvegfólia, könnyedén rásimuljon a készülék felületére.

 

Az 9H keménységű kijelzővédő üvegfóliák (9H), a Mohs-féle keménységi skála alapján csupán 1 értékkel maradnak el a gyémánt keménységétől!

 

 

Üvegfólia tulajdonságai:

9H felületi keménység

felülete teljesen átlátszó 

ultra tartósság

érintőképernyő kompatibilitás

finom tapintás

buborékmentesség

karcálló

ütésálló

hőálló

ujjlenyomat mentesség

zsír- és víztaszító bevonat

olajálló bevonat

 

 

Az üvegfólia előnyei a műanyag védőfóliával szemben:

mélyebb karcoknak ellenáll

nem látszik meg rajta az ujjlenyomat

nem kopik

nem buborékosodik, megvédve ezzel  készüléke kijelzőjét a szennyeződésektől

zsírtaszító hatással bír

a kijelző képe mindig kristálytiszta és tű éles marad

a szemészeti előírásoknak megfelel

könnyedén és buborékmentesen felhelyezhető

könnyedén eltávolítható

Hála a többrétegű technológiának elnyeli a nagyobb ütődéseket megvédve ezzel kijelzőjét.

hőálló rétegének köszönhetően, megvédi a kijelzőt a nagyobb hőhatásokkal szemben

tökéletesen átlátszó, így a készülék érintésérzékenysége nem romlik

 

 

Az üvegfóliák ára nem tartalmazza a felhelyezés költségeit. Személyes átvétel esetén felhelyezésre a Flórián üzletközpontban lévő TOK-STORE üzletben a következő árakon van lehetőség:

- 2D nem teljes kijelzős sík üvegfólia felhelyezése: Bruttó 300 Ft

- 3D, 4D 5D teljes kijelzős üvegfólia felhelyezése: Bruttó 500 Ft

- 5D UV folyékony ragasztós teljes kijelzős üvegfólia felhelyezése: Bruttó 800 Ft

Az Allee bevásárlóközpontban található átvételi ponton a felhelyezés költségei:

- Minden üvegfólia felhelyezése egységesen: Bruttó 1000 Ft

 

Az üvegfólia felhelyezése előtt hasonlítsa a terméket a készülékhez, megbizonyosodva arról, hogy a termék nem mérethibás és pontosan illeszkedik a készülékhez. Amennyiben a mérethibás vagy nem megfelelő terméket rendelt és eltávolítja, a védőfóliát az üvegfóliáról a termékre garanciát már nem tudunk vállalni.
A lekerekített szélű telefonok esetén a teljes kijelzős üvegfóliák nem minden tokkal kompatibilisek. A tok és az üvegfólia esetenként összeérhet, így a tok felnyomhatja az üvegfóliát, ami így megsérülhet. Ebben az esetben nem tudunk garanciát vállalni. Egy esetleges sérülés esetén, sem a gyártó, sem a Tstore Slovakia s.r.o. nem vállal garanciát arra vonatkozólag, hogy a készülék kijelzője biztosan nem sérül meg!